Retrovizor: Stidim se zbog kukavičluka i predaje bez borbe

0
1588

Komentar koji je objavljen na portalu nakon burnih dešavanja na Univerzitetu Tuzla, kada je izvršena “sjeća” velikog broja profesora, dekana, prodekana, pa na kraju i rektora, Senata…

“Sramim se što sam građanin ovog grada, koji nije više što je nekad bio.

-Stidim se gradonačelnika i Gradske uprave što Univerzitet koji u svom imenu ima prefiks “tuzlanski”, kukavički i bez borbe predaje i prodaje kantonalnim diletantima.

-Sramim se akademske zajednice i intelektualaca koji zbog niskih poriva i nedostatka morala šute “k’o obične p….”. (Svaka čast rijetkim izuzecima)

-Stidim se studenata, USUT-a i omladine koja tako mlada potpada pod uticaj politike i svojih sitnosopstvenički interesa. Studenti, prije 49 godina vlast one države, u kojoj su živjeli vaši roditelji, je strepila od osvještenih studenata. Vi ste obične kukavice, koje imaju veliku priliku da budete gori i od svojih profesora.

-Stidim se, sramim se i krivim sebe što svoj život i život svoje obitelji uporno i tvrdoglavo “živim” u ovoj nemoralnoj vukojebini, sve misleći da će sutra biti bolje.

Lipši magarče, do zelene trave”!

(Komentar na temu odluke Skupštine TK i smjena na Univerzitetu Tuzla posjetioca portala pod imenom “neil young”, objavljen 17. 03. 2017.)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here