Rasvijetljena saobraćajka iz decembra 2015. godine, kada je povrijeđen osmogodišnjak

0
325

Policijski službenici Uprave policije MUP TK ( PU/PS Gradačac) otkrili su počinitelja saobraćajne nezgode koja se dogodila 19. decembra 2015. godine, u ulici Žrtava genocida u Srebrenici, općina Gradačac, kojom prilikom je NN vozač sa NN vozilom teško je ozlijedio  osmogodišnjaka, a zatim se udaljio s mjesta nesreće.


Operativnim radom na terenu policijski službenici PU/PS Gradačac su u saradnji sa građanima došli do saznanja o mogućem počiniocu, a radi se o I.G. rođen 1997. godine, nastanjenim na području općine Gradačac. Takođe, policijski službenici su došli do saznanja na koji način je pomenuto lice prouzrokovalo navedenu saobraćajnu nezgodu, te da je pmv. potopio u jezero „Vidara“, općina Gradačac u namjeri da ga sakrije.

Postupajući po naredbi Kantonalnog tužilaštva, ronioci RK „Vidara“ Gradačac jučer su u jezeru „Vidara“ pronašli vozilo marke „Mitsubishi Carisma“ koje su izvukli iz jezera, nakon čega je isto prevezeno u PS Gradačac gdje će biti izvršeno vještačenje.

U službenim prostorijama PU/PS Gradačac nad I.G. je izvršena kriminalistička obrada u svojstvu osumnjičene osobe za krivično djelo „Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa“ iz čl. 336. stav 3. i „Neukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nezgodi“ iz čl. 337. stav 2. a u vezi sa čl. 54 KZ FBiH, nakon čega će Kantonalnom tužilaštvu TK-a biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, navodi se u današnjem saopćenju MUP-a TK. (tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here