Raste broj milijunaša u Crnoj Gori (Foto)

0
288

Depozit veći od milijun eura u Crnoj Gori na kraju kolovoza imao je 71 građanin, prenose crnogorski mediji priopćenje Centralne banke (CBCG) koje su se pozivale na mjesečna izvješća koje im banke dostavljaju.

-Najveći iznos depozita pojedinaca iznosi 31,9 milijuna – ističu iz CBCG i dodaju da ne raspolažu podacima o zanimanju klijenata kod banaka.

U odnosu na kraj prošle godine, broj građana koji imaju depozit preko milijun eura bio je 69, što je dva manje u odnosu na kolovoz ove godine.

-Ukupan iznos deset najvećih depozita građana u Crnoj Gori (rezidenata i nerezidenata) iznosi 88,2 milijuna eura na kraju kolovoza tekuće godine, dok ukupan iznos deset najvećih depozita pojedinaca rezidenata iznosi 32,4 milijuna eura – rečeno je iz CBCG.

Prema podacima CBCG, broj milijunaša u Crnoj Gori se iz godine u godinu povećava. U 2017. godini ih je bilo 64, a godinu ranije 54. U 2017. godini najveći depozit je iznosio 63,3 miliona, početkom godine 50,3 milijuna, a sada 31,9 milijun eura. (ag, tl – Foto: Miro Petrović)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here