Radovi usred sezone u blizini Panonskih jezera (Foto)

1
543

Radovi na rekonstrukciji raskrsnice Tenis u Tuzli uveliko su u toku. Nakon što je završeno asfaltiranje ulice Mirze Delibašića, krenulo se sa rekonstrukcijom dijela sjeverne saobraćajnice.

Naime na pomenutoj lokaciji se pravi novi kružni tok, koji bi trebao da ubrza saobraćaj u ovom dijelu grada. Ovaj projekat će vjerovatno i doprinjeti u svojoj namjeni, ali postavlja se pitanje da li je sada pravo vrijeme za radove.

U neposrednoj blizini se nalaze i Panonska jezera, te smo sigurni da posjetiocima kako domaćim, tako i gostima i nije baš ugodno kada upadnu u velike saobraćajne gužve, da bi došli do pomenutog kompleksa.

Pored toga usred turistiške sezone gledati izrovane ceste, pa i bilo kakve radove, i nije neka slika za pohvalu, grada koji pretenduje da bude turistički.

Inače završetak ovog projekta predviđen je za početak augusta.

(tl, foto: tl)

 

Download PDF

1 komentar

  1. To je još OK. Ali juče blokiran put preko Sjenjaka, zbog radova. Nikakve obavijesti, vraćaj se na Sjevernu saobraćajnicu kod BINGA na Sjenjaku, u špici, haos. Ni policije da reguliše saobraćaj. Poseban problem je semafor u Slavinovićma, u pravcu istok-zapad i obratno.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here