Radovi u gradu, saobraćaj u kolapsu (Foto)

2
660

Gradska vlast se hvali turizmom, svjesno zanemarujući činjenicu da su važan segment turizma dobre i prohodne ceste.

U Tuzli toga nema. U svako doba godine na više lokacija izvode se radovi, polažu cijevi za grijanje ili se mijenjaju oštećene. Isto je i s vodovodnom mrežom. I sve traje mjesecima, stvarajući prometni kolaps.

O krpanju cesta da i ne govorimo. Saobraćajnice su pune rupa, šahtovi nisu u nivou ceste, pa vozači glavnu pažnju usmjeravaju ka izbjegavanju oštećenja, rupa i opasnih šahtova. Vožnja je rizična.

O zagušenju prometa da se i ne govori, pogotovo u jutarnjim i satima kada je kraj radnog vremena. Kilometarske kolone, nervoza vozača, a posebna priča su semafori koji regulišu promet po principu “ko prije prođer, a da nikoga ne udari”.

Vlast za dvije decenije nije riješila problem saobraćaja. Vozila je sve više, a putna mreža u gradu se ne mijenja. Odavno se ukazuje da je Tuzli nužna zaobilaznica, ali od toga se bježi kao od “pakla”.

Neka nama jezera i jeftinog turizma. Krparenje prometnica i dalje će se raditi po onoj narodnoj: “Drži vodu dok majstori odu! (tl)

Download PDF

2 Komentari

  1. Danas je subota, 15 juni, neko bez grama mozga je izveo stotine djece u setnju gradom i napravio jos gori kolaps saobracaja u nasoj kasabi, pardon, buducem Dubaiju….gradskoj vlasti cestitam na koristenju ovo malo asfalta koji se koristi za njihovu promociju i trosenje NASEG novca, nek ‘ je Tuzla domacin svega nevaznog na dunjaluku, neka maxumcad setkaju na 35 celzija, samo nastavite…..do sljedecih izbora kad cu glasati za najzeleniju muslimansku stranku ! … svaka cast, Imamovicu !

  2. Ima li kakav pravnik da se javi pa da dadne pravni savjet, moze li se tuziti Opstina Tuzla i Jasmin Imamovic za ostecenje auta zbog neodgovarajuceg odrzavanja putne infrastrukture koja je u nadleznosti Opstine. ako moze, ja ih prvi tuzim za sve rupe koje su na tuzlanskim cestama i koje su mi ostetile krajnice i amortizere. Ako moze da ide tuzba i za lezece i za to bi ih rado tuzio. A da sam pjesak, kad god me zalije auto nebi tuzio vozaca nego Opstinu Tuzla. Ne vidi se rupa u bari, a zalije te do grla kad prodje samo zato sto Opstina Tuzla nije sposobna odrzavati svoje ceste, a znaju naplacivati sve parkinge…… stoka, dabogda pokisli svaki put kad kisa pada i smrzli se kad god je snijeg.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here