Radnici Uljanika traže pomoć za 200 mačaka iz brodogradilišta

0
470

Radnici Uljanika su potražili pomoć Udruge Fido za dvjestotinjak mačaka koje su se namnožile u brodogradilištu. Uz njih je stala Veterinarska ambulanta Pula, a sve troškove pokrit će Grad Pula, javlja RTL.

“Treba im pomoć, pomažemo im koliko moremo. Nosimo im hranu, hranimo. Ja ne znam ča više, kako im pomoć”, rekao je Marijan Marčeta, radnik Uljanika. Udruga Fido prva se odazvala apelu radnika da se pomogne mačkama, a s veterinarima su se dogovorili o sterilizaciji.

“Oni će uloviti mačke, donijeti nama u ambulantu, mi ćemo sve mačke pregledati, obavit ćemo sterilizaciju, ostaju tu 24 sata na promatranju, daljnju brigu preuzima Udruga Fido”, pojasnio je Tedi Radolović iz Veterinarske ambulante Pula.

Sve troškove pokriva Grad

Akcija kreće 14. veljače, a sve troškove pokrit će Grad Pula.

“Po nekim procjenama radi se oko dvjestotinjak mačaka. S obzirom da su mačke, njih je na neki način zadesila ova situacija u Uljaniku. Radnici koji su ih hranili, mačke su se namnožile. Plan je da te mačke koje su tamo steriliziramo i na neki način tu populaciju držimo pod kontrolom”, rekao je Robert Cvek, zamjenik pulskog gradonačelnika.

Hrana za mačke prikuplja se u Veterinarskoj ambulanti i redovito će se odnositi u brodogradilište, a oni koji žele ljubimca za sebe, moći će ga odabrati na Facebook stranici Udruge Fido.

“Sve mačke će se registrirati, bit će označene slikom i brojčano. Svaka mačka će biti objavljena, ljudi će moći na stranicama Udruge Fido vidjeti svaku mačku”, rekla je Dijana Bekić iz Udruge Fido.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here