Radnici “Bosna lifta” uklonili ostatke stakla, ali je na asfaltu ostala gomila “srće”

0
657

Nakon jučerašnjeg pada armiranog stakla na automobil “opel” vlasništvo N. Babajić, u Ul. I. Mujezinovića 47 (blok A) na Sjenjaku, danas su radnici upravitelja zgrade “Bosna lifta” iz Tuzle uklonili ostatke stakla na fasadi u prizemlju objekta.

Kako su naveli pojedini stanari, “Bosna lift” će otvor na zgradi popuniti novim armiranim staklom.

Međutim, i golim okom vidljivo je da su metalni ramovi oko stakala dotrajali i pitanje je dana kada će se slično dogoditi i na drugim dijelovima stambenog bloka. To upućuje na zaključak da je potreban detaljan stručni pregled objekta i možda izmjena metalnih ramova svugdje gdje postoji i najmanja opasnost po živote stanara i drugih građana koji prolaze pokraj objekta.

U vezi sa jučerašnjim događajem, policija i djelatnici osiguravajuće kuće obavili su uviđaj, sačinili zapisnik i vlasnica će najvjerovatnije naplatiti štetu od osiguravajuće kuće.

No, na mjestu događaja ostala je hrpa stakla, od velikih komada sa opasnim šiljcima do staklene srće, što može dovesti, posebno noću, do nove nesreće.

Možda bi nadležna inspekcija mogla natjerati radnike “Komunalca” da očiste staklo s asfalta ili pak etažne vlasnike s čije zgrade je otpalo staklo, da počiste ovaj opasni nered. (tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here