Radišković: Nadam se da ćemo sa Slobodom sve riješiti u dvije utakmice! (Foto)

0
992

Dovoljno je reći Anđelka Radišković, pa da se sklopi asocijacija: Odbojkaški klub Kula Gradačac. Kapiten ekipe i reprezentativka BiH. Jedna od najboljih, ako ne i najbolja odbojkašica Premijer lige BiH.

Iskusna odbojkašica ekipe trenera Đorđa Miloševića svakako je najzaslužnija što je Kula Gradačac ove sezone već osvojila Kup Federacije BiH, te što je ovaj sastav uvela u finale Kupa BiH.

Radišković će biti najveća opasnost za Slobodu, kada se sutra u maloj sali Mejdana, u prvom susretu četvrtfinala play-offa, sastanu tuzlanske i odbojkašice Kule Gradačac.

– Svi očekujemo jednu dobru i neizvjesnu utakmicu. Ekipa Slobode igra dobro na domaćem terenu, ali mi ulazimo hladne glave u utakmicu i nadam se da se vraćamo iz Mejdana punog plijena – kaže u izjavi za Tuzla L!VE Anđelka Radišković.

Plasman u polufinale izborit će ekipa koja ostvari dvije pobjede. Radišković je uvjerena da će to biti Kula Gradačac, tim prije što u susretima sa Tuzlankama u ovoj sezoni već imaju tri pobjede, a nijedan poraz.

– Nadam se da ćemo sa Slobodom sve riješiti u dvije utakmice. Ukoliko izborimo prolaz u polufinale, sastat ćemo se sigurno s Bimal Jedinstvom iz Brčkog. Ta ekipa je, po meni, favorit za osvajanje prvenstva, ali mi ćemo i protiv njih dati svoj maksimum u obje, a možda i u tri utakmice. Nikad se ne zna – zaključila je Radišković.

Utakmica Sloboda – Kula Gradačac igra se u petak, 22. marta, u 19 sati. (mpt – Foto: Miroslav Petrović)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here