Pršeš: Nadam se da Širokobriježanima možemo pomrsiti račune

0
174

Pauzu u prvenstvu BiH nogometaši tuzlanske Slobode koriste da se što bolje spreme za susret sa Širokim Brijegom koji se igra u nedjelju.Radi se punom parom, a posljednjih sedam dana ekipu priprema poznati trener, Marijan Bloudek, koji je došao iz Maribora.

– Radi se vrlo ozbiljno i jako. Novi trener akcenat stavlja na jačanje fizičke spreme s obzirom na to da smo, zbog nedavnog štrajka, pali u formi. Ova pauza nam je dobro došla i da se osvježimo, ali i da se pripremimo za naredne utakmice – kaže za Tuzla LIVE Omar Pršeš, igrač koji je u ovoj sezoni izbio među najbolje u tuzlanskom timu.

Sloboda u prošlosti nije imla puno uspjeha na gostovanjima u Širokom Brijegu. Sada su obje ekipe u bodovnom deficitu, a imperativ pobjede domaćina, šansa je i za goste.

– Ni Široki ne igra dobro, imaju problema, u bodovnom su deficitu, tako da vjerujem da možemo ostvariti povoljan rezultat. Pogotovo što će se igrati bez publike. Što ne reći i da ćemo ići na pobjedu. Nadam se da možemo Širokobriježanima pomrstiti račune. Vrijeme je da s Pecare donesemo tri boda – nada se Pršeš.

Sloboda u posljednja četiri susreta ima osvojen samo bod, pa je vrijeme da zauatavi “klizanje” na tabeli.

– Prije nego što sam preuzeo Slobodu, gledao sam ih u Bijeljini, protiv Radnika. Nakon sedam dana rada, uvjeren sam da smo u boljoj formi i da možemo napraviti pozitivan rezultat u Širokom Brijegu – kaže trener Marin Bloudek.

Širobriježani se nalaze na 8. mjestu prvenstvene tabele s 14 bodova, dok je Sloboda mjesto niže s 13 bodova.

Utakmica Široki brijeg – Sloboda igra se u nedjelju od 17 sati. (tl – Foto: Tuzla LIVE arhiva)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here