Provjereno: Skupština Slobode ipak 16. oktobra

0
292

Minulih dana objavljeno je više informacija o tome kada će se održati Skupština Slobode.

Prvobitno je taj skup najavljen za 16. oktobar, ali se onda rok počeo skraćivati, jer je navodno skupljen dovoljan broj potpisa članova ovog tijala, pa i potpredsjednici mogu vanredno zakazati sjednicu.

Čak je objavljeno da će se sjednica održati danas u 17 sati, u sali za sjednice hotela “Rudar” u Kreki.

Međutim, od promjene termina neće biti ništa. Pokušaj određenih “krugova” da isforsiraju smjenu čelnika Skupštine i Upravnog odbora, po svemu sudeći je propao.

Naime, prema pouzdanim izvorima uz Gradske uprave poručeno je da sadašnja uprava kluba ima podršku gradskih struktura, dok je iz Gradskog vijeća nezvaničnim kanalima upućena poruka da, ukoliko se ne prestane sa štrajkovima i pripremama “puča”, Sloboda bi mogla ostati bez obećanih pola miliona maraka pomoći.

U administraciji Slobode nemaju informacija o promjeni termina Skupštine, tim više što nije obznanjen ni dnevni red, dok o pripremi materijala za sjednicu nema ni govora.

Takodjer, svi članovi Skupštine trebaju barem sedam dana prije biti obaviješteni o održavanju sjednice, a takvu obavijest još niko nije dobio.

Prema svemu, sjednica će se održati 16. oktobra, a jedna od tačaka dnevnog reda bit će i izvještaj o odigranoj utakmici Sloboda – Dinamo (11. X.), u povodu 100-godišnjice RSD Sloboda. (tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here