PROTESTI U BEOGRADU: Kordoni policije štite zgradu Skupštine, na demonstrante bačen suzavac!

0
534

PROTESTI u beogradu počeli su i danas u predvečerje, Nekoliko hiljada građana okupilo se na platou ispred Skupštine Srbije, protestvujući povodom donošenja odluke o ponovnom uvođenju policijskog časa od petka do ponedeljka, zbog, kako je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao, “alarmantne situacije u Beogradu”.

Došlo je i do novog sukoba policije i demonstranata, povrijeđeno je nekoliko građana, na protestante je bacan suzavac. Kako je javio reporter N1, određene grupe demonstranata kamenicama gađaju žandarmeriju.

Među okupljenim građanima su lideri opozicije predsjednici Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, Narodne stranke Vuk Jeremić, Dveri Boško Obradović, Demokratske stranke Zoran Lutovac, stranke Pokret za za preokret Janko Veselinović. Tu su i Borko Stefanović, Miroslav Aleksić, advokat Boža Prelević, karikaturista Dušan Petričić.

Grupa mladića koji su došli na protest ispred Skupštine Srbije napala je lidera Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića, koji je povrijeđen, ali je s flasterom na glavi ostao među ogorčenim građanima.

Prvi incidenti ispred Skupštine Srbije desio se iza 20 časova kada je policija bacila suzavac. Demonstranti viču “Vučiću pederu” i bacaju baklje na policiju. Rastrčali su se ka Bulevaru kralja Aleksadra i Trgu Nikole Pašića. Kordoni policije štite zgradu Skupštine Srbije.

Poluoklopna vozila i džipovi su stigli ispred Narodne Skupštine, demonstranti su rastjerani. Kod oglasnih panoa je došlo do nagomilavanja ljudi i padali su jedni preko drugih i dok su tada bespomoćno ležali policijha ih je opkolila i tukla ih pendrecima. Tu su i vozila Hitne pomoći. Reporteru N1 Srbija je jedan od demonstranata rekao da je taj postupak “iživljavanje nad ljudima”. (vb, Kurir, tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here