Prognoza vremena za naredni period: Promjenljivo do kraja aprila

Od sredine sedmice mogući su lokalni pljuskovi u centralnim, istočnim i južnim predjelima zemlje.

0
206
za vikend nas očekuju ljetne temperature zraka (Foto: Arhiva TL)

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je prognozu za naredni period. Promjenljivo vrijeme zadržat će se do kraja aprila.

Oblačno uz povremene padavine prognozira se širom Bosne i Hercegovine, a od sredine sedmice mogući su lokalni pljuskovi u centralnim, istočnim i južnim predjelima zemlje. Početkom narednog mjeseca izgledne su stabilnije vremenske prilike.

Temperaturni režim do kraja mjeseca aprila ogledat će se u nižim vrijednostima u odnosu na uobičajene temperature za početak proljeća. Najhladnije se očekuje na prostoru centralne i jugozapadne Bosne sa jutarnjim temperaturama od 0 do 5, a dnevnim između 8 i 13°C.

U ostalim regijama Bosne jutarnje od 3 do 8 i dnevne od 10 do 15°C. Na prostoru Hercegovine tokom jutra očekivane vrijednosti temperatura su od 6 do 11, a dnevnih od 13 do 18°C.

Početkom narednog mjeseca prognozira se porast temperatura zraka, očekivane vrijednosti su u granicama uobičajenih. Jutarnje u Bosni od 7 do 12, u Hercegovini od 9 do 14, dnevne u Bosni do 20, u Hercegovini do 25°C. (fhmz)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here