Privedeno osam osoba iz Tuzle, Živinica, Kalesije, Lukavca, Gradačca i Srebrenika (Foto)

0
299

Osam osoba s područja Grada Tuzla i pet općina Tuzlanskog kantona privedeno je u akciji policije zbog sumnje u počinjena brojna krivična djela, saopćeno je danas iz MUP-a TK.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a, na osnovu naredbi općinskih sudova,  a po prethodno sačinjenom operativnom planu, čiji je osnovni cilj sprovođenje zajedničkih policijskih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i hvatanju izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije, krvnih i imovinskih delikata, izvršili su jučer pretrese na osam lokacija, na području Tuzle, Živinica, , Kalesije, Gradačca, Srebrenika i Lukavca.

Tom prilikom pronađeni su i oduzeti slijedeći predmeti: automatska puška M-70, pištolj cal 9 mm, 112 komada municije cal. 7,62 i 9 mm, 11 manjih pvc pakovanja u kojima se nalazila materija koja svojim izgledom asociraju na opojnu drogu canabis, jedno pakovanje s materijom koja asocira na speed, drobilica sa tragovima opojne droge, 14 sjemenki cannabisa, četiri jointa, dvije drobilce, digitalna vaga, veća količina duhanski prerađevina i opreme za pakovanje cigaretai, rezanog duhana, 685 paklica cigareta, 7 mašinica za pakovanje (punjenje) cigareta, veći broj mobilnih telefona, SIM kartica i dr.

Nakon završenih pretresa, u službene prostorije radi kriminalističke obrade, privedeni su:  N.P. (37) iz iz Srebrenika (postojanje osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljenog držanja oružja ili ekspolozivnih materija), A.M. (65), nastanjen na području Grada Tuzle (zbog postojanja osnova sumnje da je počinio prekršaj propisan ZOOM TK-a), H.K. (55) iz Kalesije (“neovlašćeno bavljenje određenim zanimanjem”, iz člana 364 KZ FBiH), S.Š. (32) i B.B. (21), oboje iz Tuzle, M.B. (39) iz Živinica (sve troje , zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćene proizvodnja i stavljanja u promet opojnih droga), B.Š. (33) iz Lukavca i A.S. (26), nastanjen na području općine Gradačac (posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga).

Nakon završene kriminalističke obrade, sve osobe bit će uz odgovarajući izvještaj biti predate na dalje postupanje Kantonalnom tužilaštvu, saopćeno je iz MUP-a TK. (Foto: MUP TK)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here