Prijedlog o smanjenju cijene usluga rominga za sedam dana

0
427

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine danas je zadužio Savjet ministara Bosne i Hercegovine da u roku od 7 dana dostavi prijedlog Sporazuma o smanjenju cijene usluga roaminga u javnim mrežama mobilne komunikacije u regionu Zapadnog Balkana.

Ovo je zatraženo kako bi Predsjedništvo Bosne i Hercegovine odobrilo njegovo potpisivanje tokom drugog Digitalnog samita Zapadnog Balkana, koji će se održati u Beogradu 4.-5. aprila 2019. godine.

Podsjetimo, ranije je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio da nema usaglašenosti kada je ovaj Sporazum u pitanju, te da član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović ne podržava isti.

Međutim, iz Džaferovićevog kabineta su negirali ove navode, te poručili da je upravo na nedavnom sastanku sa predstavnicima Evropske komisije posebno istakao da je takva odluka u interesu građana Bosne i Hercegovine.

Kako je saopšteno, upravo je Džaferović inicirao da Predsjedništvo BiH odmah zatraži od Savjeta ministara BiH da u roku od sedam dana dostavi tekst Sporazuma kako bi on bio odobren.

To će omogućiti da Bosna i Hercegovina, zajedno sa ostalim državama u regiji, potpiše sporazum o smanjenju cijena rominga na Drugom digitalnom samitu zapadnog Balkana, zakazanom za april ove godine u Beogradu, dodali su u saopštenju.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here