Pretresi širom TK: Oduzeta droga, naoružanje, municija (Foto)

0
722

Radeći na suzbijanju i sprečavanju krivičnih djela, službenici Uprave policije TK jučer su izvršili pretrese na 14 lokacija na području Tuzlanskog kantona i tom prilikom pronašli su i oduzeli brojne predmete, drogu, naoružanje i drugo što se dovodi u vezu sa različitim krivičnim djelima ili je njihovo posjedovanje zakonom zabranjeno.

Tokom pretresa u Tuzli, službenici policije su kod lica M.B. (21) pronašli i privremeno oduzeli dvije replike automatske puške i tri stabljike biljke koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „canabis“, dok je pretresom kod lica E.A. (29) pronađen i privremeno oduzet gasni pištolj.

Kod lica V.Đ. (30), također u Tuzli, pronađena je i privremeno oduzeta manja količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „speed“.

Nakon završenih kriminalističko-istražnih radnji, protiv M.B. će Kantonalnom tužilaštvu TK biti podnesen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga iz člana 238. Krivičnog zakona FBiH dok će protiv E.A. biti dokumentovan prekršaj shodno Zakonu o oružju i municiji TK.

kako je danas objavljeno u MUP-u TK, protiv V.Đ. će nakon vještačenja biti dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga iz člana 239. KZ FBiH.

Prilikom pretresa u Srebreniku, kod lica Z.S. (69), pronađena je i privremeno oduzeta vazdušna puška i 21 komad različite municije, u vezi čega će protiv njega Tužilaštvu TK-a biti dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija iz člana 371. Krivičnog zakona FBiH i KD iz člana 72. Zakona o oružju i municiji TK.

Na području općine Lukavac, u pretesu kod lica E.B. nepoznate dobi, pronađeni su i privremeno oduzeti gasni pištolj sa pet metaka i vazdušna puška, za koje nije posjedovao potrebnu dokumentaciju, u vezi čega će protiv njega biti dokumentovan prekršaj shodno Zakonu o oružju i municiji TK.

Prilikom pretresa u Živinicama, kod lica S.Č. (19) pronađeni su i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: dvije digitalne vage, dvije ručne drobilice za mehaničku pripremu „canabisa“, sedam tableta „ekstazi“ i drugi predmeti, u vezi čega će protiv spomenute osobe Tužilaštvu TK biti dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga iz člana 239. KZ FBiH.

Na području općine Gračanica, tokom pretresa kod lica I.H. (47) pronađene su i privremeno oduzete dvije stabljike „canabisa“ (dužine 60 i 80 cm), te će protiv njega Tužilaštvu TK biti podnesen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga iz člana 238. KZ FBiH, navodi su u informaciji Odjela za odnose s javnošću MUP-a TK. (tl – Foto: MUP TK)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here