Preminuo najveći serijski ubica u historiji SAD

0
219

Čovjek kojeg je američka policija nazvala najgorim serijskim ubojicom u historiji Sjedinjenih Američkih Država preminuo je u srijedu u dobi od 80 godina, objavila je zatvorska uprava Kalifornije, prenosi Al Jazeera Balkans.

Uzrok smrti bit će službeno utvrđen obdukcijom u okrugu Los Angelesa gdje je bio u zatvoru od kraja 2014. godine, prenosi Hina, pozivajući se na AFP.

Samuel Little priznao je ubistva 93 osobe, većinom žena i FBI je potvrdio njegovu odgovornost za najmanje 50 ubistava.

Taj bivši boksač ubijao je svoje žrtve, najčešće same žene iz manjinskih grupa, zadajući im jake udarce ili gušeći ih.

Samuel Little služio je doživotnu kaznu zatvora od 2014. kada je priznao krivicu i bio osuđen za ubistva tri žene, ali je naknadno preuzeo odgovornost za više desetaka drugih ubistava počinjenih između 1970. i 2005. u petnaestak američkih saveznih država.

Policija misli da su Littleova priznanja vjerodostojna te je otvorila online stranicu na kojoj su snimke priznanja tog ubice koji je vrlo precizno, a ponekad i sa smiješkom, pričao o ubistvima, a brojne žrtve još nisu identificirane.

Objavljeni su i portreti žrtava izrađeni po sjećanju zločinca u pokušaju da budu identificirane.

– Procijenjeno je da su brojne od tih smrti izazvane predoziranjem ili su mislili da se radi o slučajnim smrtima ili neutvrđenog uzroka. Neka tijela nisu nikada pronađena – precizira FBI na svojoj mrežnoj stranici.

Samuel Little, poznat i kao McDowell, prvi put bio je uhapšen 2012. u centru za beskućnike u vezi droge i prevezen je u zatvor gdje je analiza njegovog DNK rasvijetlila smrt triju žena koja je do tada bila nerazjašnjena. Tako je 2014. godine osuđen za ubojstva triju žena koja je počinio u Los Angelesu između 1987. i 1989. godine. Sve tri žene bile su pretučene i ugušene. (Ag, tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here