Premijer Tulumović obećao finansijsku podršku Društvu Hrvatski dom

0
198

Premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović primio je danas delegaciju Društva Hrvatski dom iz Tuzle. Predsjednik Društva Petar Matanović, te članovi uprave Srećko Tunjić i Zlatko Kovačević, upoznali su Tulumovića s dosadašnjim radom i aktivnostima Društva Hrvatski dom, njegovim istorijskim značajem, ali i ciljevima i pravcima budućeg djelovanja.

Također ukazali su i na probleme s kojima se susreću u svom radu, a to je, prije svih, nedostatak stalnih izvora prihoda, odakle bi se trebale finansirati aktivnosti Društva.

Premijer Tulumović je izrazio podršku planiranim aktivnostima Društva.

– Vlada Tuzlanskog kantona sagledat će finansijske mogućnosti za rad ovog društva, koje, imajući u vidu istorijski značaj, kulturni i općenito društveni doprinos, zaslužuje mnogo više nego što je dobivalo u prethodnom periodu. Nastojat ćemo pomoći u skladu s trenutnim mogućnostima budžeta. Vlada je trenutno u fazi pripreme nacrta budžeta TK za 2020. godinu, te ćemo u tom dokumentu sigurno predvidjeti i određena finansijska sredstva kojima ćemo pomoći djelovanje Društva Hrvatski dom – zaključio je premijer Tulumović. (tk)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here