Premijer TK upriličio sastanak povodom 100 godina RSD Sloboda

0
238

Obilježavanje jubilarnih stotinu godina djelovanja Radničkog sportskog društva Sloboda bio je povod da premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović i ministar kulture, sporta i mladih Srđan Mićanović upriliče prijem za članove tog društva.

Tulumović je rekao da su sportisti, sportski radnici i članovi Slobode prolazni, ali da je Sloboda vječna i rezultati koji su ostvareni ostaju vječno zabilježeni.

– I to je razlog zbog kojeg značajniju pažnju moramo posvetiti ovom jubileju. Jubileju na koji svi građani Tuzlanskog kantona i svi građani Tuzle mogu i trebaju biti ponosni. Jubileju kojeg nema priliku obilježiti veliki broj sportskih kolektiva. Imajući u vidu sve navedeno Vlada će iznaći mogućnosti da skladno trenutnim mogućnostima pomogne obilježavanje ove značajne godišnjice – dodao je danas Tulumović, ističući da je Sloboda najstarije sportsko društvo u BiH.

Mićanović je istakao da im je vrlo važno što su čuli da su svi klubovi izuzev fudbalskog kluba Sloboda likvidni, finansijski konsolidovani, i da su sposobni ispunjavati svoje obaveze.

– Sigurni smo da će i fudbalski klub Sloboda izaći iz tog dugogodišnjeg problema – naveo je Mićanović.

Tokom sastanka su prezentirani samo neki od najvažnijih i najzanimljivijih pokazatelja, a koji se tiču trenutnog stanja, ali i historijata RSD Sloboda.

Predsjednik Skupštine RSD Sloboda Bahrija Tanović kazao je da i po broju sportova i po broju članova to sportsko društvo spada među najveće.

– Okupljamo 13 sportskih klubova i tamburašku sekciju, aktivno angažiramo oko 2.000 sportista, i smatramo da kao takvi zavrjeđujemo pažnju društva u cjelini. Drago nam je da smo naišli na razumijevanje najodgovornijih ljudi u Kantonu i očekujemo da se određene stvari pokrenu i iniciraju da se sport na adekvatan i sistemski način riješi ne samo u kantonu, nego i u Federaciji i državi BiH“, rekao je .

Kruna obilježavanja 100-te godišnjice djelovanja RSD Sloboda bit će centralna proslava planirana u decembru na kojoj će biti promovisan Almanah, knjiga “100 godina Slobode”, te dodijeljena priznanja najistaknutijim i najzaslužnijim sportskim radnicima i sportistima Radničkog sportskog društva Sloboda, saopćeno je iz Vlade TK. (tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here