Poznati o 2017. godini/Armin Kendić: Pozitivne priče kazuju da nije sve sivo u našoj državi

0
783

Armin Kendić, novinar portala Klix.ba svakako spada među najangažovanije poslenike “sedme sile” ne samo u Tuzli nego i šire, i ne samo u prošloj godini.

Foto: Darko ZABUŠ)

Serija članaka, reportaža i intervjua s poznatim osobama, svakako su obogatili medijsku arhivu, pa je i logičan izbor da i sam kaže po čemu će pamtiti 2017. godinu?

“Godina kojoj smo prije nekoliko dana okrenuli leđa mogu reći da mi je bila izuzetno uspješna. Kao i kod većine građana bilo je raznih uspona i padova, a ja nastojim 2017. godinu pamtiti po lijepim stvarima.

Svaki dan nastojao sam maksimalno iskoristiti za lično i profesionalno usavršavanje, a posebno mi je važno da su članovi porodice i meni bliske osobe bile zdrave, vesele i nasmijane, na čemu sam posebno zahvalan.

U ljetu iza nas zabilježio sam, između ostalog, i nekoliko poslovnih uspjeha, a nastao je i veliki broj pozitivnih priča koje su potvrda da ipak u našoj zemlji i nije sve toliko sivo.

Zahvaljujući prirodi posla kojim se bavim, svakodnevno upoznajem nove osobe, ali mi je posebno drago što sam u prethodnoj godini imao priliku ostvariti kontakte s nekoliko mladih i izuzetno uspješnih osoba koji pune stupce u časopisima svjetskog glasa.

Uvijek s ponosom ističu da su Bosanci i Hercegovci, te se vrlo rado vraćaju u svoju domovinu kojoj na određene načine žele pomoći da ponovo stane na svoje noge. Upravo su to neki primjeri koji pokazuju da među nama postoje inovativne osobe vrijedne pažnje, koji dio svoje stečene prakse izvan granica BiH sada žele primijeniti u sredini u kojoj su ponikli.

S druge strane, od 2018. godine očekujem da će svima nama prvenstveno donijeti mnogo zdravlja, ali i blagostanja, ljubavi i uživanja u malim, a suštinski velikim stvarima koje svakog čovjeka čine boljom osobom.

Nadam se i produktivnijem ambijentu za mlade osobe koje u dovoljnoj mjeri još uvijek nemaju priliku za iskazivanje svojih znanja i vještina. Nažalost, zbog takvog stanja svakodnevno svjedočimo sve većem broju onih koji su prinuđeni napustiti domovinu u potrazi za boljim sutra.

Zajedničkim snagama našu zemlju moramo stvoriti boljim mjestom za život, a najveću podršku u svemu ovome zasigurno moraju pružiti i naši političari koji se, iskreno se nadam, u 2018. godini neće boriti samo za ostvarivanje ličnih interesa, a ovoj praksi dosad smo, nažalost, nerijetko svjedočili”, rekao je za TuzlaL!VE.ba portal novinar Klixa.ba Armin Kendić, čijoj izjavi se nema šta ni dodati, a ni oduzeti.

Hvala kolegi Kendiću na sudjelovanju u našoj mini anketi. (mp, tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here