Požar kod Omiša, zatvorena magistrala, gasi ga čak šest aviona

0
451

Danas je kod mjesta Lokva Rogoznica, nedaleko od Omiša, oko 13:45 sati izbio požar. Kako je objavila Državna uprava za zaštitu i spašavanje, gori borovina i raslinje, a na terenu su 122 vatrogasca s 30 vozila.

Ako ste u blizini i na sigurnom, slobodno nam šaljite vaše fotografije i snimke požara na desk@index.hr ili u inbox Indexove Facebook stranice.

Gori neposredno iznad Jadranske magistrale, svega nekoliko metara od ceste. Zbog jačanja vjetra požar se širi prema zapadu, a situaciju otežava i brdoviti teren koji otežava pristup gasiteljima.

Kako javlja Hrvatski autoklub, zbog požara je zatvorena Jadranska magistrala na dionici Omiš – Dubci, a obilazno se vozi autocestom A1 preko čvorova Šestanovac i Blato na Cetini.

Vatra zahvatila dvije vatrogasne cisterne, vatrogasci pobjegli

Kako javlja portal Dalmacija danas, zbog brzog širenja požara vatra je zahvatila dvije cisterne DVD-a Omiš, a vatrogasci koji su bili u njima na vrijeme su pobjegli pred vatrenom stihijom te nitko od njih nije ozlijeđen. Kakvo je stanje cisterni vjerojatno se neće znati do lokaliziranja požara, piše taj portal.

Požar gasi šest aviona

Gasiteljima u borbi s požarom pomažu i četiri kanadera i jedan Air Tractor. Naknadno je na požarište upućen još jedan Air Tractor, što današnju akciju čini najvećom akcijom protupožarnih zračnih snaga na jednom požaru u dosadašnjem dijelu ovogodišnje protupožarne sezone.

Gust dim od požara vidljiv je na cijelom području od Omiša do Makarske.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here