Potraga za Gačićem proširena na cijelu BiH, policija pretresala tunele iznad Konjica

0
339

Edin Gačić i dalje je najtraženija osoba u našoj zemlji, a potraga za njim proširena je na cijelu Bosnu i Hercegovinu. Kako saznajemo, pripadnici Specijalne jedinice MUP-a HNK danas su pretraživali željezničke tunele kod Konjica u kojima je navodno viđen.

Ljudevit Marić, glasnogovorni MUP-a HNK, danas je kazao kako se potraga za Gačićem i dalje najintezivnije održava na širokom prostoru općine Konjic, ali da je proširena na područje cijele zemlje.

Kako saznajemo, policija je imala dojavu da je Gačić viđen u jednom od željezničkih tunela kod Konjica te su pripadnici Specijalne jedinice MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona pretresali taj dio općine.

Jučer smo pisali kako je policija u Stocu privela muškarca iz Doboja za kojeg se sumnjalo da je ubica iz Podorašca. Dojava je bila pogrešna, a takvih je dnevno na desetine. Policija tvrdi kako nema razloga za paniku, ali kako se radi o veoma opasnoj osobi, od ranije osuđivanom višestrukom ubici, naoružanom i opasnom.

Podsjećamo, Gačić se tereti da je u ponedjeljak u 7:30 u Podorašcu kod Konjica ubio Sauda Sultanića, nakon čega mu se gubi svaki trag. (Klix)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here