Posljednji ispraćaj: David ukopan na groblju kod Beča

0
314

Posmrtni ostaci Davida Dragičevića nakon ekshumacije u Banjaluci ukopani su danas na groblju austrijskom gradu Wiener Neustadt, u blizini Beča.

Ukopu na groblju Friedhof der Stadt prisustvuju Davidovi roditelji Davor Dragičević i Suzana Radanović, te veliki broj građana, pripadnika grupe “Pravda za Davida”, kao i Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana Memića.

Davor Dragičević je uoči ukopa kazao da se nada da će njegov sin konačno naći spokoj, ali da njegovo ubistvo neće oprostiti. Dodao je da će konačnu odluku i presudu imati on lično.

“Ne mogu se oprostiti od njega danas ne mogu. Halalilt’ svoje dijete od 21 godinu u onom sanduku i kosti njegove, državo, neću nikome i nikada”, poručio je i dodao da će kasno shvatiti koliko su njegove riječi ozbiljne.

“Nadam se da će moje dijete barem ovdje naći spokoj, mir neće ni on ni ja dok god ubice šetaju Banjom Lukom, Republikom Srpskom i Bosnom i Hercegovnom”, rekao je otac Davor.

Kazao je kako ga više ne zanima šta će se pisati i govoriti o njemu i njegovom djetetu.

Podsjetimo, David Dragičević je 18. marta prošle godine nestao, a njegovo je tijelo nađeno 24. marta na ušću rječice Crkvene u Vrbas, kod tvrđave Kastel.

Davidovi roditelji Davor i Suzana vjeruju da je David otet, mučen i silovan, te da su ga u konačnici ubili pripadnici policije Republike Srpske, a članovi “Pravde za Davida” uvjereni su da je najveći krivac ministar unutarnjih poslova RS Dragan Lukač, jer prikrivao istinu o okolnostima pod kojima je David pronađen mrtav, što iz MUP-a RS odbacuju.

(Vijesti.ba)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here