Posebna sjednica NSRS o vitalnom interesu zbog Pelješkog mosta

1
330

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske zakazana je za danas, na kojoj će se poslanici izjasniti o potvrđivanju izjave predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da je po vitalne interese RS veoma štetan zaključak o zvaničnom stavu BiH u vezi sa nastavkom izgradnje mosta Komarna-Pelješac.

Predsjedništvo BiH juče je sa dva glasa Za (članova Željka Komšića i Šefika DŽaferovića) i jednim glasom Protiv (predsjedavajućeg Milorada Dodika) usvojilo zaključak o zvaničnom stavu BiH u vezi sa nastavkom izgradnje mosta Komarna-Pelješac.

Srpski član Predsjedništva Dodik je, u skladu sa Ustavom BiH, pokrenuo pitanje zaštite vitalnog interesa Republike Srpske u skladu sa rokovima propisanim Ustavom, navodi se u saopštenju.

Prema Ustavu, član Predsjedništva koji nije saglasan sa odlukom te institucije, može da je proglasi destruktivnom po vitalni interes entiteta za teritoriju sa koje je izabran, pod uslovom da to učini u roku od tri dana po njenom usvajanju.

Download PDF

1 komentar

  1. Koji je to demagog… Njemu je zaštita vitalnog interesa Republike Srpske zaključak “kolega mu po struci”, a nije istresanje radioaktivnog otpada od strane Hrvatske pred prag, ulazna vrata, Bosne i Hercegovine, t.j. entiteta koji on tobože “štiti”.
    I još nešto, svi se mi trebamo otrijezniti. Prije ili kasnije, treba pogledati stvarnosti u oči: Most Komarna-Pelješac je gotova stvar. Nažalost, ali je to tako. Kasno je sada za sve. Trebalo se oko toga brinuti i zalagati još prije dvadeset i kusur godina. Sada je most činjenica i on će biti završen i napravljen, i njegovo “ukazanje” preko dvije obale, zavisi samo od brzine radova kineskih izvođača radova.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here