Policija u 11 pretresa oduzela oružje, municiju, drogu i druge ukradene predmete (Foto)

0
1049

Postupajući po naredbama općinskih sudova, a po prethodno sačinjenom Operativnom planu sprovođenja zajedničkih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije i imovinskih delikata, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK jučer i danas izvršili su pretrese na jedanaest lokacija na području Tuzle, Lukavca, Gračanice, Srebrenika, Kalesije, Živinica i Banovića.

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti: dvije automatske puške, vojnička puška sa sedamdeset komada municije cal. 7,9 mm, puška sačmarica, automat M 56 cal. 7,62 mm, trideset devet komada municije cal. 7,9 mm, veća količina raznog alata, šest mobilnih telefona, dva tableta i drugi predmeti, te određena količina biljnih i praškastih materija koje svojim izgledom asociraju na opojne droge “cannabis sativa” i “amfetamin – speed”, trideset tri sjemenke koje svojim izgledom asociraju na sjemenke „cannabisa“, dvije drobilice za opojnu drogu i dvije digitalne vage.

Nakon kompletiranja predmeta biće podneseni Izvještaji Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona i to: protiv Z.E., rođen 1972.godine iz Živinica, M.P., rođen 1965.godine iz Srebrenika, O.I., rođen 1961.godine iz Kalesije i D.D., rođen 1980.godine iz Kalesije zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija iz člana 371. Krivičnog zakona FBiH, protiv M.A., rođen 1987.godine iz Lukavca zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD Teška krađa iz člana 287. KZ FBiH, dok će protiv dva lica iz Tuzle S.R., rođen 1988.godine i Ž.B., rođen 1992.godine biti poduzete dalje mjere i radnje nakon završene kriminalističke obrade i vještačenja oduzetih predmeta.

U slučaju pozitivnog nalaza vještačenja oduzetih materija i sjemenki nadležnom Tužilaštvu TK će biti dostavljeni izvještaji protiv: H.L., rođen 1996.godine iz Gračanice, H.K., rođen 1995.godine nastanjen na području Srebrenika, Z.M., rođen 1977.godine nastanjen na području Kalesije i E.B., rođen 1993.godine iz Živinica, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga ili krivično djelo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, navodi se u saopćenju za javnost MUP-a TK. (tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here