Policija kod 81-godišnjeg starca pronašla ručni bacač, puške, pištolje, bombe…

0
267

Bjelovarski policajci su ostali nemalo iznenađeni kada su kod jednog 81-godišnjeg starca pronašli arsenal naoružanja, skriven u jednoj zaključanoj prostoriji, koju su morali obiti. Arsenal je uključivao ručni raketni bacač “zolja”, 20 pušaka, uključujući dvije automatske puške i jednu “pumparicu”, 10 pištolja, 15 bombi, te 9.000 metaka različitog kalibra.

Sve je, prema navodima iz saopćenja Policijske uprave bjelovarsko bilogorske, počelo nakon što je 40-godišnja komšinica prijavila ovog starca zbog uznemiravanja, odnosno čestog zvanja telefonom, te nakon što ga je 7. augusta zatekla kako pokušava nasilno otvoriti vrata njene kuće. Dva dana kasnije, na osnovu sudskog naloga, poliajci su obavili pretres kuće u kojoj je živio ovaj 81-godišnjak.

– Uoči pretrage kuće, policijski službenici 81-godišnjaka su upozorili da preda ilegalno oružje, ako ga posjeduje. On je tada predao tek pet mobilnih telefona sa SIM karticama, no ne i oružje. Budući da je 40-godišnja žena u prijavi navela kako ima saznanja da 81-godišnjak posjeduje vatreno oružje, počeli smo s pretragom kuće i ostalih prostorija koje koristi – rekao je na konferenciji za novinare načelnik PU bjelovarsko-bilogorske Jakub Bukvić, prenose mediji.

U toku pretresa policajci su došli do jedne prostorije koju ovaj starac nije želio otključati, tako da je u pomoć pozvan i bravar. Kada su policajci otvorili protioriju i vidjeli šta se sve nalazi unutra starcu je pozlilo.

Sada se, osim za krivična djela “Nametljivo ponašanje” i “Narušavanje nepovredivosti doma i poslovnog prostora” ovaj čovjek tereti i za “Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari”.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here