Pokret SPD kreće u formiranje regionalnih i kantonalnih odbora

0
280

Danas je u Sarajevu održana prva sjednica Predsjedništva SPD – Pokreta socijalne pravde i demokratije, saopćeno je iz SPD-a.

Pored usvajanja normativnih dokumenata o radu Predsjedništva, donesen je zaključak da se Pokret SPD registrira kao organizacija civilnog društva, koja će djelovati na cijelom teritoriju Bosne i Hercegovine.

Predsjedništvo je uspostavilo Sekretarijat Pokreta i za sekretara imenovalo Hameda Hodžića. Sekretarijat ima zadatak da u narednom periodu izraditi web platformu kojom će biti omogućeno priključivanje Pokretu svim zaintereisranim subjektima i pojedincima, kao i da predloži Predsjedništvu organizacionu strukturu kantonalnih i regionalnih odbora Pokreta SPD.

Predsjedništvo je zaključilo da se u narednom periodu organiziraju javne tribine u svim većim gradovima Bosne i Hercegovine, kako bi se ideje i program Pokreta prezentirao široj javnosti i građanima diljem Bosne i Hercegovine.

Temeljni cilj Pokreta ostaje okrupnjavanje stranaka/partija, organizacija civilnog društva i pojedinaca, u cilju uspostave jedinstvene političke organizacije socijal-demokratske provenijencije u Bosni i Hercegovini.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here