Pogledajte ko s kim igra na jubilarnom rukometnom turniru u Tuzli

0
380

Međunarodni rukometni turnir, posvećen 60-godišnjici postojanja RK Slobode i 100-godišnjici RSD Sloboda, otvorit će u četvrtak, 22. augusta, rukometaši šabačke Metaloplastike i mađarskog prvoligaša Oroshazija FKSE, dok se u drugoj utakmici sastaju Sloboda i sjevernomakedonski prvoligaš Ohrid 2013, rečeno je našem portalu u upravi tuzlanskog kluba.
Sve utakmice igrat će se u velikoj dvorani SC Mejdan u Tuzli. Metaloplastika i Oroshazi FKSE svoj susret počet će u 17.30 sati, dok će Sloboda i Ohrid 2013 pred gledatelje izaći u 20 sati.

Ceremonija otvaranja turnira planirana je u četvrtak u 19.30 sati.

Dan poslije, 23. augusta, poražene ekipe će u 15.30 sati odigrati utakmicu za 3. mjesto, finale je planirano za 18 sati, dok će se zatvaranje turnira i dodjela nagrada obaviti u petak od 19.30 sati.

Najavljeno je da će sav prihod od prodaje karata za turnir i donancija biti uplaćen na račun za pomoć trogodišnjoj Nejli Habibić i njenom nekoliko godina starijem bratu Merzadu iz Šenkovića kod Novog Travnika, koji su nedavno ostali bez oba roditelja i sada žive sa siromašnom nenom. (F, tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here