Podrezivanje starog drvoreda u Solani (Foto)

1
307

Jutros su u Tuzli počeli radovi na podrezivanju drvoreda u naselju Solana, tačnije u Ulici 18. hrvatske brigade. Ovaj drvored je dugi niz godina krasio ovu poprilično bučnu ulicu, preopterećenu saobraćajem.

Stanovnici najzapadnijeg dijela grada ovaj dio koriste za šetnju, iako kroz njega prolazi glavna saobraćajnica, jer nemaju adekvatnije rješenje.

Radnici Komunalca su prema do sada odrađenom, naumili posjeći čitave krošnje i ostaviti gola stabla.

Tako će i stari drvored u dogledno vrijeme ostati siromašan, bez svojih krošnji koie su na potezu od raskrsnice sa Ircem pa sve do tržnog centra Robot pravile duboku hladovinu.

Da li je ovakav tip podrezivanja drveća ispravan, ostavljamo na procjenu stručnjacima iz ove oblasti, ali da će ova ulica izgubiti svoju smisao, to je sigurno. (tl)

 

 

Download PDF

1 komentar

  1. Totalno orezivanje stabala kojim se uništava zauvijek zaštitna funkcija lisne površine je nemjerljiv zločin prema mikroklimi Tuzle, globalnim mjerama smanjenja emisija ugljičnih oksigena, a posebno vodi povećanom obolijevnju lokalnog stanovništva povećanjem lebdećih čestica i štetnih zračenja. a odgovorni koji ovo naređuju to dobro znaju i ovo što čine čista je ljudska i osvetnička zloba i prkos prema onima koje oni doživljavaju kao protivnike a u stvari samo ih upozoravaju da ne čine zločin prema svojim sugrađanima i njihovoj djeci.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here