Počele pripreme odbojkašica Slobode, priprema se međunarodni turnir za jubilej

0
783

Od danas su u pogonu i odbojkašice Slobode. Okupljanje i prvi kondicioni trening upriličen je na Slanoj Banji, a večeras u 20 sati radilo se u Mejdanu.

U novu sezonu s podmlađenim sastavom – odbojkašice Slobode (Foto: Miro Petrović)

U stručni štab, uz trenera Armina Derviševića i kapetanicu Elmu Karabegović, pridodan je i Nerman Kovačević iz muške ekipe Slobode. Podmlađenom, ali, kako kaže Dervišević, ne i lošijem sastavu, trebat će dodatno individualnog rada, a zajednički će sve bolje realizovati.

– U novu sezonu ulazimo u nešto izmijenjenom sastavu. Podmladili smo tim s tri djevojke iz naše druge ekipe. Dvije sezone od uspostave drugog tima, koji se takmiči u Prvoj ligi FBiH, pokazalo se kao jedini pravi put stvaranja igračica u vlastitom pogonu – kaže Dervišević za Tuzla LIVE.

Trenirat će se dva puta dnevno, navodi trener Slobode, izražavajući nadu da će povrede zaobići njegove igračice, te da će u jubilarnoj godini RSD Sloboda imati još uspješniju sezonu u odnosu na prošlogodišnju, kada su završile na petoj poziciji.

 

Trener Armin Devišević i Ela Klopić (Foto: Miro Petrović)

U poodu 100-godišnjice društva planirano je organizovanje međunarodnog turnira, koji će se održati posljednjeg vikenda u septembru.

– Bit će to dvodnevni turnir uz nastup nekoliko jakih ekipa iz BiH, te jedan renomirani klub iz inostranstva. Još smo u pregovorima, tako da sada ne mogu govoriti o imenima klubova – ističe Dervišević.

Prvenstvo u Premijer ligi BiH startat će s osjetno izmijenjenim propozicijama.

– Prve dvije ekipe iz prošle sezone, a to su ŽOK Bimal Jedinstvo iz Brčkog i Banjaluka Voley igrat će Srednjoevropsku ligu i u domaće prvenstvo će se uključiti tek u play-offu. Tako da će prvi dio ligaškog takmičenja biti jako zanimljiv – smatra trener popularnih “lastavica”.

Recimo na kraju da ekipu Slobode činr slijedeće odbojkašice: Elma Karabegović, Selma Mulahalilović, Belma Ibrahimović, Ela Kopić, Ervina Tučić, Dženita Džodžaljević, Almina Turkić, Merima Tokić, Amina Halilović, Belma Dizdarević, Melisa Muminović, Nastja Ilić i Tajra Sejdić.

U odnosu na prošlogodišnji sastav, na spisku nisu Daliborka Simić, Ena Muhamedović, Azra Kasumović i Belma Bajrić. (mp, tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here