Počela nastava u svim osnovnim i srednjim školama u Tuzlanskom kantonu (Foto)

0
415

U školskoj 2018/2019. godini u usnovnim školama u Tuzlanskom kantonu upisana su 4.233 prvačića, što je za 258 manje nego u prošloj godini. Svi prvačići su jutros krenuli na nastavu,a u školama u koje su upisani upriličene su priredbe.

S ruksacima na leđima, skupa s roditeljima stigli su u škole, gdje su se upoznali sa svojim drugarima i učiteljicama koje će ih učiti u narednim godinama. Za sve učenike u osnovnim školama u Tuzlanskom kantonu obezbijđeni su besplatni udžbenici, kao i u Osnovnoj školi Mejdan u Tuzli gdje je upriličena posjeta premijera TK Jakuba Suljkanovića i ministra obrazovanja i nauke Zlatana Muratovića.

Ministar Muratović je istakao da je ove godine osigurano i 330 kompleta udžbenika za učenike petih razreda osnovne škole u stanju socijalne potrebe, a po dva udžbenika će dobiti i svi ostali učenici. Također, u osnovnoj školi Mejdan za prvačiće kod kojih roditelji nisu zaposleni, ili eventualno radi jedno uz pomoć donatora osiguran je školski pribor i ruksaci. (Tuzlanski.ba, foto: TL)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here