Plakati u Sarajevu na godišnjicu neformiranja vlasti u BiH: Evo već je jesen, a tebe još nema…

0
181

Prošlo je tačno 365 dana od održavanja Općih izbora 2018. godine. Ni to nije bilo dovoljno vremena da političari na državnom i federalnom nivou dogovore formiranje nove vlasti.

Povodom godišnjice novog neuspjeha političara koje su izabrali građani Bosne i Hercegovine, nepoznate osobe sinoć su u centru Sarajeva polijepili plakate sa interesantnim sadržajem.

“Sve je isto, samo vlade nema…”, “#VladoFališ”, “Vlada – not available in your country”, Error 404: Vijeće ministara not found”, “Evo već je jesen, a tebe još nema”, neke su od poruka.

Izrugivanje bh. političarima, njihovim praznim obećanjima i svakodnevnim prepucavanjima očito je jedino što je preostalo građanima, tačnije grupi osoba koja se sjetila 7. oktobra 2018. godine i godišnjice neformiranja vlasti.

Kada će građani dobiti nove funkcionere na javnim funkcijama i dalje se ne zna. Godina dana je obilježena uslovljavanjem i propalim dogovorima, a posljednje obećanje dao je lider SDA Bakir Izetbegović uz nadu da više neće biti uslovljavanja.

“Vjerujem da će biti do kraja mjeseca dogovoreno jer imamo približene krajnje stavove”, kazao je predsjednik SDA.

Na tu izjavu reagovao je Milorad Dodik (SNSD) kazavši da Izetbegović izjavama zabavlja javnost.

“Čujem da je izjavio da će se realizirati sporazum, pa kako. Rok za taj sporazum je prošao 5. septembra. On zabavlja javnost svojim izjavama”, poručio je. (Klix)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here