Pjanić na udaru Calciomercata: “On živi od kratkih alibi dodavanja”

0
309

Nakon intervjua Miralema Pjanića za Vanity Fair, italijanski Calciomercato objavio je tekst u kojem je kritikovao reprezentativca Bosne i Hercegovine i fudbalera Juventusa.

Pjanić je nedavno za Vanity Fair rekao da se osjeća loše zbog Radje Nainggolana, za kojeg je rekao da je morao biti pametniji i diskretniji u svojim odlukama koje su se odrazile na njegovu karijeru.

“Saznali smo stvari o Pjaniću koje dosad nismo znali. Njegov poseban odnos s islamom osobito je zanimljiv, a mnoge je iznenadilo i to što je na oštar način kritizirao Radju Nainggolana koji je nedavno napustio Inter”, piše Calciomercato.

Dolazak Maurizija Sarrija u Juventus znači i promjene sustava igre, a Calciomercato navodi da nisu sigurni da Pjanić može odgovoriti zahtjevima novog trenera Stare dame.

“Pjanić nije fudbaler čija dodavanja pridonose progresiji napada, nikad nije bio u tome dobar kao Kroos ili Modrić, čak ni Rakitić i Eriksen. On je čovjek koji živi od kratkih alibi dodavanja. Bilo bi dobro kad bi na terenu govorio oštro kao što govori u intervjuima”, zaključuju novinari Calciomercata. (cm, scs)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here