“Pipol” organizirao rehabilitacijski kamp za mlade koji boluju od leukemije i raka

0
197

Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti sa područja Tuzlanskog kantona “Pipol” organizovalo je od 16. do 18. augusta ljetnu rehabilitaciju za djecu i mlade oboljele i izliječene od raka sa područja Tuzlanskog kantona.

“Pobijedimo zauvijek mRAK” bio je zvanični slogan sedmog ljetnog rehabilitacionog kampa u kojem je uzelo učešće gotovo devedeset korisnika Udruženja iz svih općina i gradova sa područja Kantona.

Tokom trodnevnog boravka u sportsko-rekreativnom centru S.R.C.A. Ajdinovići, Olovo, mališani i mladi izliječeni od raka, u pratnji članova porodice, uživali su u planinskom zraku i ekološki čistoj sredni koja je neprocjenjiva za njihovo zdravlje, posebno za djecu i mlade koja su nedavno završili sa intenzivnim bolničkim liječenjem i kojima je ovaj kamp otvorio vrata u svijet.

Pored organizovanih edukativnih, okupacionih, sportskih i rekreativnih aktivnosti, korisnici projekta su uživali i u slobodnim aktivnostima: obilasku ZOO vrta, terapijskom jahanju konja, igri u slanoj sobi, kupanju u zatvorenim bazenima, masažama u spa centru, grupnim šetnjama i neformalnim druženjima tokom kojih su razmjenjivali iskustva i sticali nova prijateljstva.

Projekat “Pobijedimo zajedno mRAK” ima je za cilj da oporavi ono što je ljudskom oku nevidiljivo, a to su dječja duša i dječji duh, te da kreira nova, pozitivna iskustva i sjećanja kojima će se zamijeniti stare boli, rane i strahovi.

– Okupiti na jednom mjestu djecu i mlade koji svakim novim danom koračaju hrabro na putu ka konačnom ozdravjenju, kao i djecu i mlade koji su već odavno izliječeni i nižu brojne uspjehe u obrazovanju, sportu i u svim drugim životnim segmentima, koji su zasnovali porodice i imaju ili trebaju dobiti svoje potomke, zaista je neprocjenjivo – saopćeno je iz Udruženja “Pipol”. (tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here