Petrović poželio Čeliku brz povratak u Premijer ligu BiH

0
392

Nogometaši tuzlanske Slobode jučer su na Bilinom Polju priredili radost svojim navijačima, ali i tugu domaćim, nakon pobjede protiv Čelika od 2:0.


Trener Slobode Slavko Petrović ponovio je ono što je rekao u najavi utakmice, a to je da želi priču oko opstanka u ligi riješiti na zeničkom travnjaku.

– Bili smo u psihološkoj prednosti, na vrijeme smo dali golove, a nakon crvenog kartona igraču Čelika nije nam bilo teško zadržati prednost. Nakon utakmice nismo puno slavili, jer je Premijer liga ostala bez jednog velikana. Od srca želim Čeliku da se što prije oporavi i vrati u društvo najboljih bh. klubova – rekao je Petrović.

Kazao je da nije Sloboda izbacila Zeničane iz Premijer lige, nego je u prvom dijelu prvenstva napravljen veliki bodovni zaostatak koji se nije mogao stići.

– U posljednje dvije-tri godine Čelik je promijenio 12 trenera što nije dobro, jer nema kontinuiteta. U prosjeku svaka dva mjeseca mijenjali su trenere. Neki treneri su bili jednu, dvije sedmice, neki malo duže, takve stvari se ne smiju dešavati – kazao je Petrović.

Njegova ekipa će u posljednja dva kola igrati u veoma promijenjenom sastavu.

– Dat ćemo priliku mladim igračima, da vidimo trenutno što mogu i koliko se na njih možemo osloniti u budućnosti – zaključio je Petrović. (tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here