Petrović i Ordagić: Bolji smo od Bratstva!

0
781

U okviru osmine finala Kupa BiH Tuzlaci sutra igraju u Gračanici protiv neugodnog prvoligaša Bratstva, a trener Slavko Petrović kaže da uz sav respekt prema domaćinu, ne razmišlja ni o čemu drugom osim o pobjedi i plasmanu među osam ekipa.

– Nakon teškog poraza od Širokog Brijega bitno nam je da se igrači psihološki podignu. Očekuje nas danas veoma motivirani protivnik, a ako želimo uspjeh, moramo ući borbeno i pokazati da smo jednu ligu iznad od ekipe Bratstva – rekao je Petrović na današnjoj konferenciji za novinare.

Sloboda u ovom susretu neće na raspolaganju imati stopera Harisa Mehmedagića koji je kažnjen zbog isključenja protiv Sarajeva, te na povrijeđenog Anela Husića. U kombinaciji za nastup u Gračanici je Ibrahim Škahić koji se potpuno oporavio nakon bolesti.

Kapiten Tuzlaka Amer Ordagić kaže da je ekipa Bratstva veoma motivirana za duel s „crveno-crnima“, ali motiva ne nedostaje niti igračima Slobode.

– Kup nam je jedina nada da se malo vratimo u ritam. Jednostavno, moramo izaći na teren, biti bolji i slaviti – naglasio je Ordagić.

Susret Bratstvo – Sloboda igra se sutra na stadionu Luke u Gračanici od 15 sati. (tl – Foto: E. Ribić)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here