Peti dan potrage za nestalim Seminom Bradićem, svi se nadaju da je mladić živ i zdrav

0
259

Više od 200 osoba i danas će pretraživati teren oko Travnika kako bi pronašlo mladića s poteškoćama u razvoju Semina Bradića koji se u petak poslijepodne udaljio od svoje kuće u Krpeljićima kod Travnika prema nepoznatom pravcu.

Potraga za Bradićem traje već pet dana, a osim mještana i lovaca koji od prvog dana intenzivno češljaju svaki metar veoma nepristupačnog terena na Galici i na širem lokalitetu Vlašića gdje su sumnjali da je Bradić, uključeni su i pripadnici Federalne uprave civilne zaštite te Specijalna jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona.

Dosadašnja pretraga terena specijalnim vozilima za nepristupačan teren, dronovima, psima tragačima, ali i ljudstvom nije dala nikakve rezultate, a nekoliko mještana nje potvrdilo da je vidjelo Bradića na putu ka Travniku što je jedini znak koji službene osobe imaju.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Tokom jučerašnjeg dana digitalnim mapiranjem terena došlo se do saznanja da je pretraženo 18 kvadratnih kilometara terena, ali bez konkretnih rezultata. Akcija se nastavlja i danas, a svi se nadaju da će Bradić biti pronađen živ i zdrav.

Po dolasku na mjesto okupljanja bit će napravljen plan aktivnosti za današnju pretragu terena, a sve raspoložive snage pretraživat će teren dok to budu dopuštali vremenski uvjeti. (Klix)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here