Petak, 26. jula: Počinje tradicionalni futsal turnir “Par Selo Cup 20

0
480

Osmo izdanje malonogometnog turnira „Par Selo Cup 2019“ počinje 26. jula na igralištu Osnovne škole „Pasci“ kod Tuzle u 20 sati, rečeno je Feni u Udruženju mladih Par Selo- Dubrave, koje organizira ovo tradicionalno natjecanje.

Najavljeno je sudjelovanje 24 kipe iz Gračanice, Živinica, Tuzle, Banovića, Lukavca, Kalesije, Olova, Brčkog i Bijeljine.

– U redovima nekih od ovih ekipa nastupit će i nogometaši koji igraju za futsal reprezentacije BiH, Srbije i Hrvatske – izjavio je predsjednik Udruženja Boris Filipović, dodvši da će osim seniorskih nastupit i šest ekipa veterana, a planirano je i odigravanje revijalne utakmice.

Utakmice će suditi licencirani suci iz Premijer futsal lige BiH, kao i arbitri sa FIFA licencom.

Nagradni fond turnira iznosi 8.000 KM. Najboljoj ekipi, osim pehara, pripast će 5.000 KM, poraženi sastav u finalu morat će se zadovoljiti s 1.000, trećeplasirani s 500, a četvrtoplasirani tim sa 200 maraka, kazao je Filipović.

Finalna utakmica turnira „Par Selo Cup 2019“ bit će odigrana 10. augusta, kada će se obaviti svečano zatvaranje turnira, uz bogat kulturno-zabavni program i zanimljivu gastronomsku ponudu, rečeno je u Organizacijskom odboru natjecanja. (Fena – Foto: Arhiva)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here