Perić: Vidio sam suze u očima Meše Baždarevića (Video)

0
522

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je obavila trening na stadionu ‘Grbavica’ u sklopu priprema za kvalifikacijski meč za SP 2018. godine protiv Belgije.

Bh. reprezentativci su u dobrom raspoloženji i željno iščekuju subotnji meč protiv izuzetno teškog protivnika koji je već osigurao plasman u Rusiji.

Pomoćni trener selekcije BiH Dragan Perić ističe da se osjeća pritisak, jer se radi o jako bitnoj utakmici, koja mnogo toga donosi.

– Naši igrači su igrali puno važnih utakmica u životu, tako da jedva čekaju da izađu na teren. Svi koji su trenirali i svi su spremni za utakmicu. Pratimo i belgijski tabor, znamo da je to kvalitetna reprezentacija, koja na svakoj poziciji ima više rješenja. Mislim da će oni igrati kao i do sada, a nadam se da ćemo mi znati odgovoriti – istaknuo je Perić.

Izazio je zadovoljstvo formom Edina Džeke i Seada Kolašinca, poručivši da se nada da će igrači uspjeti ostvariti zadane ciljeve.

Osvrnuo se i na izostanak glavnog igrača na sredini terena Miralema Pjanića, dodavši da je o njegovim kvalitetama suvišno pričati.

– Teško ga je zamijeniti. Ipak, nadam se da ćemo njegovo znanje uspjeti nadomjestiti trkom i borbom – rekao je.

Dodao je da ‘Grbavica’ budi posebne emocije kod selektora Mehmeda Baždarevića.

– Vidio sam mu i suzu u očima. Posebno nas raduje što igramo ovdje i nadam se da će nam donijeti sreću – jasan je Perić.

Prvi golman bh. tima Asmir Begović kazao je da pripreme teku u najboljem redu te da nema treme i nervoze.

– Radimo svoj posao što je moguće bolje. Za razliku od prve utakmice protiv Belgije, ovaj trebamo gledati na drugačiji način. Moramo odigrati pametno, sa što manje grešaka biti koncentrisani – zaključio je Begović.

Utakmica između BiH i Belgije igra se u subotu u 18 sati na ‘Grbavici’. (FENA)

Pogledajte VIDEO

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here