Pele: Ozbiljan sam kada kažem da je Mbappe moj nasljednik, Neymar ima loš imidž

0
322

Legendarni Brazilac Pele smatra kako njegov sunarodnjak Neymar trenutno ima loš imidž zbog čestog simuliranja prekršaja, a istakao je da bi Kylian Mbappe mogao postati “novi Pele”.

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena još jednom je pohvalio Neymara rekavši da je sjajan igrač, ali da mora promijeniti svoje ponašanje na terenu i da simuliranje nije nešto što će mu pomoći u karijeri.

“Uvijek sam govorio da će Neymar postati sjajan igrač, ali šta se desilo u posljednje dvije godine? Postao je poznat po drugim stvarima, koji nisu postizanje golova ili neki dribling, već simuliranje faulova, čime komplikuje život sudijama. Zbog toga je njegov imidž negativan i mi smo nekoliko puta razgovarali o tome”, kazao je Pele koji je istakao da će u jednom trenutku biti veoma teško odbraniti Neymara zbog simuliranja.

Nakon toga, Pele je rekao da Neymara kritikuje iz razloga što mu želi samo najbolje i da će uvijek dati sve od sebe kako bi se on i njegovi sunarodnjaci poboljšali.

“Ljudi misle da mu previše često izvlačim uši, ali to radim za njegovo dobro. Uvijek mu želim sve najbolje, kao i čitavoj našoj reprezentaciji i uvijek ću uraditi sve kako bi mu pomogao da se poboljša”, istakao je Pele.

Za kraj, Pele je pričao o jednom od najtalentovanijih igrača svijeta, Kylianu Mbappeu, koji je nedavno s Francuskom postao prvak svijeta. Pele smatra da bi Mbappe mogao postati “novi Pele” ukoliko nastavi da se razvija kao do sada.

“Mbappe je osvojio Svjetsko prvenstvo sa 19 godina, a ja sam to uradio sa 17. Rekao sam mu da me skoro stigao, a lično mislim da on može postati novi Pele. Mnogi možda misle da se šalim kada to kažem, ali sam ozbiljan. Ukoliko me želi učiniti još sretnijim, onda mora osvojiti još jedno Svjetsko prvenstvo”, završio je Pele.

Mbappe je golom u finalu Svjetskog prvenstva protiv Hrvatske postao drugi najmlađi strijelac u finalima ovog takmičenja, a pogodak je postigao sa 19 godina i 207 dana. Najmlađi strijelac u finalima je Pele koji je to uradio sa 17 godina i 249 dana na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj 1958. godine.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here