Pedeset hiljada vakcina iz Kine stižu u BiH do kraja mjeseca

0
224
Foto: Arhiva

Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Bisera Turković danas je razgovarala s ambasadorom Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Ji Pingom koji je najavio da će transport 50.000 doza vakcina protiv koronavirusa, koje je ova azijska država donirala BiH, započeti 24. aprila te da će stići do kraja ovog mjeseca.

– Ambasador Ji Ping je dodao da će obaviti razgovore i sa predstavnicima nadležnih institucija u našoj zemlji, kako bi bili dogovoreni detalji oko isporuke i primopredaje vakcina.

Ministrica Turković je izrazila zahvalnost Narodnoj Republici Kini za značajnu donaciju vakcina, te naglasila da građani naše zemlje duboko cijene kontinuiranu pomoć u borbi protiv pandemije.

Tokom sastanka je istaknuto da je također ostvaren napredak kada je u pitanju komercijalna nabavka vakcina iz Kine, te da se isporuke za našu zemlju očekuju u narednim sedmicama.

Ministrica Turković i ambasador Ping su razgovarali i o izazovima i posljedicama s kojima se suočavaju dvije zemlje u vrijeme pandemije, te je posebna važnost posvećena ekonomskom oporavku i investicijama, posebno u sektorima koji su najviše pogođeni pandemijom – navodi se u saopćenju Ministarstva. (Faktor)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here