Pandža: Imamo sigurno najmlađu ekipu u ABA 2 ligi

0
170

Košarkaši OKK Slobode danas počinju pripreme za novu sezonu i nastup u ABA 2 ligi i domaćem prvenstvu.

Tuzlaci su do sada doveli osam igrača, nedostaje im još jedan centar i nadaju se da će imati dovoljno kvalitetan roster da ispune svoja očekivanja u dva takmičenja.

Na današnjoj konferenciji za novinare istaknuto je da je Gradska uprava Tuzla dala veliku podršku programima kluba, tim više što se ulazak u ABA 2 ligu dogodio u godini kada RSD Sloboda obilježava 100.godišnjicu osnivanja i djelovanja.

– OKK Slobodi mjesto i jeste u ABA 2 ligi. U regionu ne postoji klub s boljim uvjetima i infrastrukturom i to su čelnici lige prepoznali. Euforija u gradu zbog svega je ogromna – rekao je trener Josip Pandža na „pressici“.

Naglasio je da je prilikom kompletiranja ekipe namjera bila da se okupi što mlađi tim zbog dva takmičenja u kojima će sudjelovati, a što će iziskivati velike napore i zahtijevati što brži oporavak igrača.

– Imamo sigurno najmlađu ekipu u ABA 2 ligi, među kojima i najmlađe playmakere. Trebaće dosta strpljenja, jer ć biti dosta oscilacija. Težit ćemo energičnoj igri u visokom intenzitetu, ali siguran sam u ovaj roster. Treba nam još jedan igrač, noseći na poziciji pet. To će biti dovoljno da možemo igrati na dva fronta – reekao je trener tuzlanskog tima.

Podsjetio je da će u sezoni odigrati oko 60 utakmica i morat će biti konkurentni ostalim ekipama.

– Pokušat ćemo da igramo tako da to bude ekstremno borbena košarka. Dovoljno smo hrabri, možda ludi, a možda pametni da uđemo sa tako mladom ekipom u takmičenje – zaključio je Pandža.

Treninzi će do 1. septembra biti zatvorenog tipa. Prvu pripremnu utakmicu Tuzlaci će odigrati krajem mjeseca i to protiv Igokee u Laktašima.

Bilo je govora i o tome da će ulaznice za narednu sezonu biti diferencirane, nešto skuplje za ABA 2 ligu, a jeftinije za domaće prvenstvo.

S tim u vezi najavljena je još jedna konfrenecija za novinare na kojoj će o cijenama i drugim novitetima biti više govora. Cilj kluba je da na svakoj utakmici OKK Slobode bude oko 4.000 gledatelja. (mp, Fena, tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here