Pakistanac pokušao skinuti odjeću djevojčici iz Bihaća, otjerali ga drugi migranti

0
395

Migrant iz Pakistana pokušao skinuti odjeću djevojčici iz Bihaća, otjerali ga drugi migranti

Nepoznatog migranta iz Pakistana sumnjiči se za krivično djelo bludnje radnje nad 13-godišnjakinjom iz Bihaća, potvrđeno je za naš portal u MUP-u USK.

Prema riječima Snežane Galić, glasnogovornice MUP-a USK, policijski službenici Policijske stanice Bihać, obilaskom obale rijeke Une i obavljajući redovne zadatke, zatekli su šest migranta iz Šri Lanke. Migranti su policijskim službenicima pokazali mjesto gdje se nalazi nepoznata ženska osoba.

“Pregledom terena u žbunju je pronađena trinaestogodišnjakinja, nakon čega su svi pozvani u prostorije Policijske stanice Bihać i s njima su razgovor obavili istražitelji. Sa trinaestogodišnjakinjom je obavljen razgovor u prisustvu majke, kao i službenice JU Centra za socijalni rad. Ona je izjavila da joj je nepoznati migrant (s područja Pakistana) pokušao nasilno skinuti odjeću te da su ga zatečeni migranti otjerali”, objasnila je Galić.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva koji se očitovao da se u događaju stiču obilježja krivičnog djela bludne radnje, te naložio daljnje provođenje istrage.

Istražitelji Sektora kriminalističke policije nastavljaju rad na dokumentovanju krivičnog djela te identifikaciji migranta koji je počinio navedeno krivično djelo, istakli su iz MUP-a. (kb)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here