Otvoreno pismo vijećnicima Gradskog vijeća Tuzla: Nemojte reći da niste znali

6
1435
Piše: Ekrem AVDIĆ

Poštovane dame i gospodo, poštovani vijećnici! Vi ste, ne ulazeći na koji način, na lokalnim izborima 2016. godine postali vijećnici Gradskog vijeća Tuzle. Tokom kampanje ste se Bogu i narodu zaklinjali da ćete predano, pošteno, posvećeno, čestito i javno, raditi u interesu građana i cijele lokalne zajednice i njenih organa i službi. Rekli ste da vam lično poštenje neće dozvoliti da radite mimo zakona i lične svijesti o odgovrnosti bavljenja javnim poslovima.

U toku vašeg mandata, koji je na isteku treće godine, događale su se nezakonite radnje gradonačelnika i gradskih službi, za koje ne možete biti odgovorni, jer su se one događale mimo vas. Zbog nedostatka informacija, vi ste svojim odlukama davali legitimitet kriminalu, nepotizmu, korupciji i drugim nečastivim radnjama gradonačelnikovih satrapa i skutnoša.

Mirsad Delić, gradski pravobranitelj – hoće li biti izabran unatoč kriminalnom dosjeu?

Ovih dana će pred vas, štovani vijećnici i vijećnice, doći prijedlog Komisije za izbor gradskog pravobranitelja. Osnovni uvjet, kako to piše u konkursu, je moralni kapacitet i integritet svakog kandidata za tako važnu funkciju. Gradonačelnikova komisija je od dvije osobe, odstranila onu koja ima moralne i stručne kvalitete, što je kvalifikuju za dužnost gradskog pravobranitelja.

Druga osoba, pravosnažno osuđeni kriminalac, dakle moralna hulja, koja se odaziva na ime Mirsad Delić, od konkursne komijsije predložena je Gradskom vijeću kao njen kandidat! Kandidat koji ne ispunjava osnovni zahtjev – moralnost i poštenje!

Poštovani vijećnici Gradskog vijeća Tuzle, prilikom razmatranja prijedloga Konkursne komisije, nećete moći reći da niste znali. Ako, ipak, kažete da niste znali, onda ćete lagati i pokazati da ste dotakli dno i da ste do vrata u duhovnoj kanalizaciji. Vjerujem da vam smrad kanalizacije ne bi godio.

S poštovanjem, vaš sugrađanin
Ekrem Avdić

Download PDF

6 Komentari

 1. Bravo gospodine Avdiću.
  Ali zar ne mislite da se ti isti Viječnici nebi trebali zapitati ko je kao VD zastupao pravdu u ime gradske uprave proteklih nekoliko godina I ko će to opet nastaviti ukoliko Gradonačelnik poništi, ponovi ili prešuti ovu brižljivo sakrivanu aferu?
  Ali kao građanka mogu samo reći: Možda je “zakonito” ali je NEMORALNO koliko nas kao građane podcjenjuju!
  Taj isti Gradonačelnik okružio se bagrom od raznih Serhatlića, Stjepića,Delića…..i pravi dilove sa Ajanovićima, Šabićima I sličnim a ovamo mobinguje svoje prve saradnike I uposlenike uprave ukoliko podrže kantonalni SDP I odabrane “amoralne” koalicione partnere…..
  Ko biva bori se za principe!??
  Propala mu strategija naknadnog “boćnog udara” na vrh SDP-a sa izborom Bećirovića a OVI kantobnalci besramno ispunili svoj plan…

 2. Na osnovu svega navedenog i očito želje g. gradonačelnika da izabere navedenu osobu za tako važnu funkciju u općinskom organu,potvrđuju se sva upozorenja uglednog novinara g. Avdić Ekrema da je gradonačelnik daleko izašao već dugo iz zakonskih i moralnih okvira.Osnovna metoda opstanka na vlasti mu je da mobinguje i uništava sve poštene ljude koji ne misle kao on, kako u organu uprave tako i u javnim preduzećima i javnim ustanovama ne opraštajući ni njihovim članovima porodica. Svi ti mobingovani dok je on na vlasti mogu slobodno napustiti svoj voljeni grad, jer u njemu neće moći ni mrve hljeba da zarade bilo da rade u državnim ili privatnim preduzećima.To već traje vječnost, punih 20 godina i više, obzirom da se ponašao autokratski i kada je na čelu općine bio g. Selim Bešlagić. Očito da je na svim predhodnim izborima preko svojih ljudi u odborima i preko čelnika Općinske izborne komisije dobivao glasove na načine i metode kako su se glasovi dobivali i na proteklim Općim izborima.Sve svoje ljude je rasporedio u sudstvu,izvršnoj vlasti i jupio u zakonodavnoj.Obzirom da je cijeli grad pod njegovom kontrolom, kuku nama građanima, kakav nas je guja otrovnica opasala.Možemo se moliti samo dragom bogu da nas izbavi. On se začešljo da doživotno vlada ovim gradom.

 3. Imamovic nagradjuje svoje dupeuvlakace delic je nagradjen zato sto je po naredjenju imamovica provalio u kancelariju bivseg sefa i uzeo predmet vesne markudov za stan koji joj je imamovic oteo.nije mi samo jasno kako je onoliki mogao uci u guzicu imamovica

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here