Osuda prijetnji Tuzlanki Indiri Bektić Mujkić

1
930

Koalicija za borbu protiv mržnje Tuzla najoštrije osuđuje prijetnje smrću, upućene gospođi Indiri Bektić Mujkić, našoj sugrađanki koja je u posljednje vrijeme prisutna u javnosti kao jedna od pokretača inicijative za izdvajanje budžetskih sredstava za liječenje djece.

Ova inicijativa naišla je na brojne pozitivne reakcije javnosti i određenih struktura vlasti, te stoga ovakva prijetnja šalje negativnu poruku aktivistima i aktivistkinjama koji se bore za pozitivne promjene u društvu.

Vjerujemo da će nadležne institucije otkriti ko stoji iza ovih prijetnji i da one neće obeshrabriti druge aktiviste i aktivistkinje u njihovom zalaganju za izgradnju boljeg i humanijeg društva.

Danas, ovim medijskim istupom, svjedočimo o važnosti Međunarodnog dana žena. Želimo istaknuti neupitnu ulogu žene u izgradnji boljeg i humanijeg društva, ali i podsjetiti na činjenicu da, prema rezultatima istraživanja provedenog tokom 2018.godine u zemljama istočne i jugoistočne Evrope još uvijek oko 70% žena trči određen forme nasilja, protiv čega se svi moramo odlučno boriti, navodi se u saopćenju za javnosti Koalicije za borbu protiv mržnje Tuzla.

Podsjećamo, Indira Bektić-Mujkić nedavno je pokrenula inicijativu pod geslom “Djecu treba liječiti iz budžeta, a političare plaćati SMS porukama, pa ko uplati-uplati” kojom se traži da se mališani finansiraju iz budžeta. Nedugo nakon toga u poštanskom sandučetu njen muž je pronašao list papira s ozbiljnim prijetnjama.

“Bilo bi ti pametno da ostaviš politiku i paušale na miru i počneš da heklaš. Duže ćeš uživat u tom bolesnom djetetu, inače bi mogli završiti na smeću i ti i on kujo”, navedeno je u prijetećoj poruci.

Ova Tuzlanka o svemu je obavijestila Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) i nadležno Kantonalno tužilaštvo u Tuzli. (tl)

Download PDF

1 komentar

  1. Neznam sta je njen interes briga za djecu sigurno nije dobro je poznajem.prijetnje svakako nisu primjerene nikome pa ni njoj mada je ne migu nazvati gospodjom jer je daleko od toga

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here