Ostavke u LDS- u i masovan odlazak članstva zbog koalicije sa NS Radom za boljitak

0
1320

Na današnjem sastanka Kantonalnog odbora LDS-a BIH, na kojem je prisustvovao i predsjednik stranke Hariz Redžić, ostavke na funkcije u stranci podnijeli su predsjednik KO LDS Tuzla Edim Kadić, predsjednik Gradskog odbora Tuzla Alem Hadžiibrišević i zamjenica predsjednika Gradskog odbora Mirela Đaković.

Razlog podnošenja ostavki su potpisivanje predizborne koalicije o zajedničkom nastupu LDS i Narodne stranke Radom za boljitak za opće izbore 2018. od strane Predsjedništva LDS-a BiH.

Gradski i Kantonalni odbor LDS Tuzla cijelo vrijeme bili su protiv ove koalicije, smatrajući da će LDS pretrpjeti veliku štetu, uzimajući u obzir kakvu su štetu čelnici NS Radom za boljitak nanijeli građanima BIH, a posebno poljoprivrednicima Tuzlanskog kantona.

O svim dešavanjima u stranci, o nezakonitom i netransparentnom radu predsjednika LDS-a postoje tonski zapisi sa svih sjednice gradskog, kantonalnog i Glavnog odbora stranke – navodi se u saopćenju sada već bivših članova rukovodstva LDS-a Tuzle i TK.

Nakon podnošenja ostavki, i većina članova Gradskog odbora LDS-a Tuzla napustili su stranku, a zamjenica Glavnog odbora LDS BiH  i većina članova Glavnog odbora LDS BiH iz Tuzle također su podnijeli ostavke na sve funkcije i članstvo u stranci. (ea, tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here