Osmanović primio džudistkinje Larisu Cerić i Aleksandru Samardžić

0
646

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović primio je džudistkinje Larisu Cerić i Aleksandru Samardžić, te selektora džudo reprezentacije BiH Branislava Crnogorca, nakon izuzetnih rezultata ostvarenih na svjetskom i evropskom prvenstvu.

– Želim da odam priznanje ovim izuzetnim sportistkinjama za vanserijske rezultate koje su ostvarile u ovoj sezoni. Nadam se da će vaši rezultati biti podstrek kako drugim sportistima, tako i cjelokupnom društvu da u budućnosti posveti još veću pažnju sportu – rekao je ministar Osmanović.

Selektor BiH džudo reprezentacije Branislav Crnogorac naglasio je da je džudo najtrofejniji BiH sport i izrazio očekivanje da će ovi uspjesi probuditi svijest o potrebi promjene odnosa vlasti u BiH prema sportu i sportistima i dovesti do većih ulaganja u sport, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

– Naš naredni cilj je izboriti nastup na Olimpijskim igrama, te se nadamo da ćemo uspjeti obezbjediti finansije za učešće na izuzetno zahtjevnim kvalifikacionim turnirima – rekao je Crnogorac.

Istakao je da su ostvareni rezultati plod kontinuiranog rada svih u džudo savezu.

Larisa Cerić osvojila je drugo mjesto u Open kategoriji na nedavno završenom svjetskom prvenstvu. Aleksandra Samardžić je osvojila bronzanu medalju na evropskom prevenstvu za seniorke do 23 godine u Podgorici u veoma teškoj konkurenciji. (Fena)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here