Osam godina i pet mjeseci zatvora za Omera Đikanovića radi krađe i paljenja Murexa

0
648

Kantonalni sud Tuzla izrekao je prvostepenu presudu Omeru Đikanoviću (43) iz Srebrenika zbog počinjenog produženog krivičnog djela teška krađa u sticaju sa krivičnim djelom paljevina.

On je jedinstvenom kaznom osuđen na osam godina i pet mjeseci zatvora. Đikanović je zbog krivičnog djela teška krađa osuđen na pola godine zatvora, a za krivično djelo paljevina na osam godina. Zbog ova dva krivična djela sudsko vijeće Kantonalnog suda Tuzla Đikanoviću je izreklo jedinstvenu kaznu zatvora od osam godina i pet mjeseci.

Đikanović je po optužnici Kantonalnog tužilaštva TK7. septembra 2018. godine u večernjim satima, radeći kao čuvar u firmi “Murex”, uz pomoć različitog alata otvorio metalnu kasu, te provalio na još dva mjesta u firmi, otuđio novac i pribavio sebi korist u iznosu od oko 14.000 KM.

Nakon toga je na plinsku bocu stavio plamenik i postavio ga između drvenih greda, upalio plamenik i izazvao požar u objektu, u kojem je uništena roba u prijavljenoj vrijednosti većoj od 1 milion KM a također je izazvana šteta na samom objektu kao i u uništenoj opremi koja je procijenjena na oko 3 miliona KM˝. Nakon ovog događaja Đikanović je bio u bjekstvu do 31. oktobra 2018. godine, kada je lišen slobode.

Đikanović je na prvom ročištu u Kantonalnom sudu u Tuzli, priznao da je zapalio objakat “Murexa” i iz firme ukrao 14.000 KM. Đikanovićeva odbrana ima 15 dana prava žalbe na danas izrečenu presudu. Tuzlanski.ba, foto: TL)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here