OSA: Diploma Mehmedagića uredno stečena

1
254

Rješenje kojim Inspektorat entiteta Republika Srpska traži od Univerziteta za poslovne studije poništavanje diplome direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Bosne i Hercegovine predstavlja novi nasrtaj na OSA-u i direktora Osmana Mehmedagića, saopćeno je iz OSA-e.

“Diploma direktora Mehmedagića je uredno stečena i izdata. To je potvrđeno u više ranijih provjera koje je kroz svoju karijeru u obavještajnom sektoru Mehmedagić prolazio. OSA BiH i direktor Mehmedagić su već duže vrijeme pod konstantnim udarima pojedinih pravosudnih i političkih centara moći kojima ne odgovara zakonit, profesionalan i odgovoran rad Agencije u borbi protiv kriminala i drugih štetnih djelovanja po državu Bosnu i Hercegovinu i njene građane”, piše u saopćenju OSA-e.

Pokušaj da se preko Inspektorata RS na ovakav način diskredituju direktor Mehmedagić i OSA BiH samo su nastavak tih udara i potpuno je jasno ko i s kojim ciljem stoji iza njih.

“Pravosudne institucije i inspekcije imaju pravo da u skladu sa zakonom vrše provjere, ali niko nema pravo da montira bilo kakve istrage kojima bi diskreditirali osobe koje se suprostavljaju organizovanom kriminalu u BiH”, zaključuju iz OSA-e.

Download PDF

1 komentar

  1. Diploma direktora Mehmedagića je uredno stečena i izdata.
    Naravno da je uredno stečena i placena dvostruko više nego vrijedi.
    Otkud baš diplomirao 2007 godine u B. Luci na UDBA fakultetu koji je napravljen isključivo za bošnjake.
    Kako u ratu, tako u miru. Svi savjetnici porodice Živković su završili UDBAŠKE fakultete od Beograda, Novog Sada, MEGATREND, B.Luka, Bijeljina, Brčko…etc.
    Pametnom dosta

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here