OS BiH uspješno izvukle municiju iz urušenog objekta Krčmarice

0
710

Vojnom skladištu u Krčmaricama kod Banja Luke urušio se krov pod težinom snijega.

Nakon urušavanja krovne konstrukcije na jednom od objekata skladišta “Krčmarice” u Banjoj Luci, pravilnom dinamikom realiziranja aktivnosti, i pored otežanih vremenskih uslova, Oružane snage Bosne i Hercegovine su uspješno izvršile raščišćavanje terena i izvlačenje MiMES-a iz urušenog objekta.

Tom prilikom, načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine generalmajor Senad Mašović je 16. marta 2018. godine zajedno sa svojim saradnicima obišao lokaciju skladišta “Krčmarice” Banja Luka.

Uvidom u stepen realiziranja navedenih aktivnosti, načelnik Zajedničkog štaba OS BiH izrazio je zadovoljstvo na uspješno realiziranom zadatku te odao priznanje svim pripadnicima OS BiH koji su bili angažirani u istoj, s posebnim naglaskom na pripadnike Komande logistike OS BiH, jedinice za NUS, inžinjerijskog bataljona i pripadnike MEDEVAC tima.
Svim pomenutim akterima ove operacije, od strane načelnika ZŠ OS BiH u narednom periodu će biti dodijeljene stimulativne mjere u skladu s Pravilnikom o dodjeli stimulativnih mjera i nagrada u MO BiH i OS BiH.

“Svojim promptnim djelovanjem u realiziranju navedene operacije, a gdje je faktor sigurnosti bio na prvom mjestu, Oružane snage BiH su još jednom pokazale svoju spremnost, obučenost i profesionalnost u rješavanju i najsloženijih zadataka”, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here