Oprez: Na pojedinim putevima u BiH poledica

0
403

I ovoga jutra niske temperature i mjestimično vlažan kolovoz pogoduju formiranju poledice, pa iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) pozivaju na pojačan oprez, prenosi Anadolu Agency (AA).

Posebnu pažnju skreću na puteve u planinskim predjelima, kao i mostove, vijadukte i prilaze tunelima. Učestali su odroni zemlje ili kamenja u usjecima i preko planinskih prevoja. Izdvajaju putne pravce: M-18 Sarajevo-Foča, M-14 Srbljani-Bosanska Krupa, M-16 Jajce-Banja Luka, M-6.1 Mostar-Nevesinje, M-16.2 Prozor-Jablanica i M-17 Konjic-Mostar-Doljani.

Magla i niska oblačnost smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove. Posebnu pažnju skreću na šire područje Sarajeva, kao i puteve u dolinama rijeka: Bosne, Save i Lašve. Frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačana je u gradskim centrima. Apeluju na vozače da vožnju prilagode trenutnom stanju i uslovima na putu. Podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar zbog urušavanja potpornog zida saobraća se jednom trakom.

Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here